Hyppää sisältöön

33Akaa osallistuu Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan

Kuva: Kuvituskuva Ylen Miljoona roskapussia -kampanjasta

Eteneminen

 • Idea
 • Päätetty käynnistää
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Tuntematon

Kuvaus

Yle järjestää kevään aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskaa kahden kuukauden aikana. Roskapussien määrää merkitään reaaliaikaisesti Ylen Miljoona roskapussia-sivulle päivittyvään laskuriin.

Akaan kaupunki on mukana kampanjassa yhdessä yli sadan suomalaisen kaupungin, kunnan ja järjestön kanssa. Haastamme paikalliset asukkaat, yritykset ja yhdistykset osallistumaan yhteisiin talkoisiin.

Kaupunki voi pyydettäessä toimittaa roskapusseja ja lainata roskien keruupihtejä yhdistysten järjestämiin tapahtumiin. Yhteyshenkilö on Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi, puh. 040 335 3248.

Kampanja-aikana järjestettävistä roskien keruutapahtumista kannattaa ilmoittaa etukäteen kaupungin tapahtumakalenterissa.

Kilpailu naapurikuntia vastaan

Samalla lähiympäristön siistimisen yhteydessä voit osallistua kilpailuun. Tule mukaan keräämään roskia ja päihittämään muut Etelä-Pirkanmaan kunnat Valkeakoski, Pälkäne ja Urjala roskapussien määrässä. Kampanjan aikana eniten roskapusseja kerännyt ja YLE:n verkkosivuille merkinnyt kunta saa loppuvuodeksi käyttöön Etelä-Pirkanmaan siistein kunta -tittelin.

Virallinen kuvaus

Akaa osallistuu Ylen Miljoona roskapussia -haasteeseen

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

13.04.2023 → 14.06.2023

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Sini Kantola

  Sini Kantola

  Viestintäasiantuntija

  Akaan kaupunki

Tietoja päivitetty 12.05.2023